top of page
  • Εικόνα συγγραφέαερασιΤΕΧΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμμετοχή στο φεστιβάλ «Μώμος ο Πατρεύς»


16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων - Μώμος ο Πατρύες
16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων

Η Θεατρική Ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»*. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η ομάδα μας επιλέχθηκε τιμητικά από τους διοργανωτές ως μια εκ των τριών ομάδων που θα παίξουν ζωντανά την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 21:30 στο θέατρο Πάνθεον. Η παράσταση που παρουσιάζει η ομάδα μας λέγεται «Μια βλάχα στην Αθήνα» - ένα σατυρικό μονόπρακτο που σχολιάζει καυστικά την σύγχρονη κοινωνική και πολιτική κατάσταση. Περαιτέρω, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης θα φιλοξενηθουν για τρεις ημέρες στην Πάτρα προκειμένου υπάρξει γνωριμία, γόνιμες επαφές και ανταλλαγές απόψεων για το ερασιτεχνικό θέατρο αλλά και η απαραίτητη διασκέδαση!


Όσον αφορά στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ υποβλήθηκαν 32 συνολικά συμμετοχές (βιντεοσκοπημένες παραστάσεις) από 29 ερασιτεχνικές ομάδες της Ελλάδας και από 3 ερασιτεχνικές ομάδες Ελλήνων του εξωτερικού. Από το σύνολο των υποψηφιοτήτων η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ έχει ήδη επιλέξει τις δέκα καλύτερες οι οποίες θα διαγωνιστούν, ζωντανά, ενώπιον κοινού στη Πάτρα το Σαββατο 17 Φεβρουαρίου.

Δείτε τις ομάδες και τα έργα που προκρίθηκαν ΕΔΩ.


Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, ‘τρέχει’ ήδη και ο Διαδικτυακός Μώμος στον οποίο οι 32 βίντεο-υποψηφιότητες τίθενται και υπό διαδικτυακή ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία δικαίωμα ψήφου έχουν όλες συμμετέχουσες ερασιτεχνικές ομάδες με σκοπό την ανάδειξη της καλύτερης δεκάδας και την διεκδίκηση τελικά των βραβείων της Κριτικής Επιτροπής. Αναμένουμε με χαρά τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της ομάδας μας την Τσικνοπέμπτη - 7 Μαρτίου!


*ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ έχει σατιρικό χαρακτήρα και είναι διαγωνιστικό. Την οργάνωση έχει αναλάβει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και την παραγωγή η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στηρίζεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών Θεάτρου και Μεταφραστών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ερασιτεχνικοί θίασοι και μόνο που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.






35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page