top of page
Εικόνα συγγραφέαερασιΤΕΧΝΕΣ

"Η Αμαλιαδαία Πεθερά" στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονοπράκτων


Η "Αμαλιαδαία Πεθερά" στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονοπράκτων -
2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονοπράκτων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων που διοργάνωσε το «Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο» Φιλιατρών. Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο λόγω του μίνι lockdown στη Μεσσηνία αναβλήθηκε για να πραγματοποιηθεί τελικά στις 2 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα "Αλέκος Παναγόπουλος" στην Κυπαρισσία. «Παρά λοιπόν τα νέα αυτά δεδομένα θεωρήσαμε πως η διοργάνωση αυτή πρέπει να γίνει θεσμός και ελπίζουμε του χρόνου να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων χωρίς αντιξοότητες» αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.


Η ομάδα μας παρουσίασε το σατυρικό μονόπρακτο "Η Αμαλιαδαία Πεθερά" της Ελένης Σκορδίλη σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Το έργο γράφτηκε από την δική μας Ελένη Σκορδίλη για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης της ομάδας μας Χάρης Κότσιφας μετά το πέρας των εκδηλώσεων:


«Αγαπητοί φίλοι. Επιτέλους θέατρο πάλι! Επιτέλους πρόβες! Επιτέλους παλι στο σανίδι! Επιτέλους γεμάτο από κόσμο θέατρο στην Κυπαρισσία με όλα τα μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα "Αλέκος Παπαδόπουλος". Υπέροχες ερμηνείες απ' όλες τις ομαδες, υπέροχο κοινό, ζεστό χειροκρότημα. Και όλα αυτά τα χρωστάμε στο απόλυτα πετυχημένο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονοπρακτων που διοργάνωσε το Τ.Ε.Θ .

Κι όπως μας είπε ο κορυφαίος σκηνοθέτης κ. Θόδωρος Μαραγκός (Μάθε παιδί μου γράμματα κλπ) που τιμήθηκε από το φεστιβάλ και μιλήσαμε μαζί του: "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ".

Μπράβο σ όλη την ομάδα μας και στα παιδιά που συμμετειχαν στις πρόβες και την παράσταση της "Αμαλιαδαιας Πεθεράς" που έγραψε η Ελένη Σκορδίλη. Μπράβο σε όλες τις ομάδες. Μπράβο στα παιδιά του Τριφιλιακου ερασιτεχνικού θεάτρου!»


Για περισσότερες πληροφόρίες και υλικό για την παράσταση πατήστε εδώ.


Τα Μονόπρακτα που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • «Οι εραστές» του Χάρολντ Μπρίγκχαουζ από το ΤΕΘ (Φιλιατρά)

  • «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος» του Αντον Τσέχοφ από την ομάδα «BOLDPRODUCTIONS» (Καλαμάτα).

  • «Το δώρο» του Αντον Τσέχοφ από το «ΘΕΑΤΡΟΣΚΟΠΙΟ» (Πάτρα).

  • «Ο Φώντας» του Μήτσου Ευθυμιάδη από την ομάδα «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» (Κόρινθος)

  • «Αμαλιαδαία πεθερά» της Ελένης Σκορδίλη από τους «ερασιΤΕΧΝΕΣ» (Αμαλιάδα).

  • «Πρόβες για την Αρκούδα» βασισμένο στην "Αρκούδα" του Τσέχοφ από το «ΤΕΘ» (Φιλιατρά)


Δείτε φωτογραφίες από την βραδιά των εκδηλώσεων:





35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page