top of page
  • Εικόνα συγγραφέαερασιΤΕΧΝΕΣ

Το θέατρο πάει για ποτό...


Εν ψυχρώ - ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας

Ήταν μια ιδέα που δουλεύαμε πολύ καιρό στο μυαλό μας, να κάνουμε κάτι καινούριο που έχει αρχίσει δειλά δειλά να κάνει πάλι την εμφάνιση του στην Ευρώπη. Όπως παλιά ο Σαίξπηρ ανέβαζε τις παραστάσεις του σε καπηλειά, σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε και εμείς πειραματικά μια προσπάθεια και να πάμε το Θέατρο για ποτό. Πιστεύουμε ότι το θέατρο, δεν είναι ένα πράγμα στατικό, πάει παντού, όπως και η Τέχνη γενικότερα…

Έτσι στο ΚΑΦΕ ΡΕΤΡΟ, ένα κλασικό καφέ της πόλης της Αμαλιάδας, με πολύ ωραίο χρώμα και χωρίς εισιτήριο καλέσαμε τον κόσμο που αγαπά το θέατρο να έρθει για 3 συνεχόμενες Πέμπτες (29/11, 6/11 και 13/12/2018)
 να πιουν το ποτό τους παρακολουθώντας το μονόπρακτο " Εν ψυχρώ" .


Κείμενο - σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας

Πρωταγωνιστούν: Ναντίν Αλ Ιμάντι, Ελένη Κορδαλή, Ελένη Σκορδίλη,

Μουσική επιμέλεια - Τρομπέτα: Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου.


Πρόκειται για ένα κοινωνικό- ψυχολογικό δράμα στο οποίο δύο κλοσάρ (άστεγες του Παρισιού) συναντιούνται με μία κυρία του καλού κόσμου, η οποία ζητά καταφύγιο και οι τρεις γυναίκες ξεδιπλώνουν την ψυχή τους η μία στην άλλη, θίγοντας τις σχέσεις των ανθρώπων.

Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο:

«Σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε ακόμα κάτι καινούριο. Παίρνοντας δύναμη από την αγάπη μας στο Θέατρο και την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα μας σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σ’ ένα χώρο πιο χαλαρό όπως ένα cafe και σ’ αυτή τη φάση το Cafe Retro οι φίλοι μας παρακολούθησαν ένα κοινωνικό ψυχολογικό μονόπρακτο με ζωντανή μουσική όπου 3 γυναίκες βρίσκονται στις όχθες του Σηκουάνα για διαφορετικούς λόγους και ξετυλίγουν την ζωή τους. Μιλούν για τα όνειρά τους, για τη ζωή τους, για την κοινωνία έτσι όπως την ζούμε σήμερα. Το έργο είναι μια “κραυγή” για την κοινωνία που φτιάξαμε και μας πνίγει…για τα αδιέξοδα της ζωής και τη “μοναξιά” μέσα στη κοινωνία. Ευχαριστώ πολύ τον Ζαφείρη Ζαφειρόπουλο ιδιοκτήτη του cafe Retro που από την αρχή στήριξε αυτό το εγχείρημά μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις κοπέλες από την ομάδα μας Ναντιν Αλ Ιμάντι , Ελένη Κορδαλή και Ελένη Σκορδίλη που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σ’ αυτό το δύσκολο βήμα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εξαιρετική Αμαλιαδαία Μουσικό Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου που επέλεξε την μουσική και άφησε τις πολλές καλλιτεχνικές υποχρεώσεις της στην Αθήνα για να συνοδεύσει ζωντανά με την τρομπέτα της το έργο μας» (Χάρης Κότσιφας - σκηνοθέτης)



15 Προβολές
bottom of page